Benkő Ildikó (alapító, vezető)

Danu Jóga Központ

Okleveles hatha jóga oktató, transzperszonális légzéstréner és theta healing konzulens vagyok. 2007-ben ismerkedtem meg a jóga dinamikus irányzataival, Békéscsabán. 2008-ban költöztem Kecskemétre, és a véletlen úgy hozta, hogy itteni Tanítóm, Goswami Padmanabha Indiába, az ashramjába utazott pár hónapra, s rám bízta a csoportját. Ha ez nem történik meg, talán sosem veszem a bátorságot, hogy én magam jógát tanítsak. így derülhetett ki, milyen nagyszerű érzés, és mennyi örömet tud adni az, ha átadhatom tudásom! Milyen csoda látni, hogyan alakul át a test, hogyan alakul át az életünk azzal, hogy észrevétlenül, a jóga szőnyegről lelépve is gyakoroljuk a jógát hétköznapjaikban! Mindig is a gyakorlatias tudás szerelmese voltam!

2011-ben szereztem nemzetközi sportedzői képesítést és a B.K.S Iyengar nevével fémjelzett módszerrel tanultam, vizsgáztam és szereztem Jóga oktatói bizonyítványt Így ébredtek sorra mély álomban szunnyadó izmaim és gerincem, mely egyre nagyobb mélységet ad gyakorlásomnak. Örök kutatóként és tanulóként folyamatosan azt keresem, milyen üzeneteket hordozunk testünkben, hogyan tudunk egyre nagyobb tudatossággal fordulni önmagunk felé, miként lépdelhetünk előre egyre harmonikusabb, boldogabb, belső forrásunkhoz kapcsolt örömteli hétköznapokba, vagyis az Életbe. 2015-ben szereztem transzperszonális légzéstréner oklevelet, mert nem hagyott nyugodni annak tovább kutatása, hogyan nyerhetünk energiát légzésünkből, illetve hogyan érhetünk el testünkben módosult tudatállapoton keresztül gyógyító hatást.

Óráimon rendszeresen használok esszenciális illóolajakat, a jóga dinamikus, flow élményt nyújtó irányvonalán túl, egy-egy póz elmélyítéséhez sok-sok eszközt hívok segítségül: hevedert, fa jógatéglát, köteleket, blokkokat és hengerpárnát. Hiszem, hogy ezek az eszközök mindenkit alkalmassá tesznek megérezni az ászanák jótékony hatását, nincsenek, és elmúlnak a lehetetlenek a gyakorlás terén, és nem marad más, mint megérezni és élvezni a jóga gyakorlásának olyan nagyszerű „melléktermékeit”, mint az egészség, kiegyensúlyozottság, elégedettség, boldogság.

„Az agyból végzett ászana elnehezíti az embert, a szívből végzett ászana pedig könnyűvé teszi.” Ez az én mozgatóm.

Gondolatok

  • „A gerincnek sohasem szabad összegörnyednie, hanem az Önvalóba ell nyúlnia. Máskülönben elhalványul a benned lévő isteni fény.”
  • „Átalakulásunkhoz szükséges minden információ és lehetőség bennünk van.”

Kapcsolatfelvétel


A csillaggal(*) jelölt mezőket mindenképpen töltse ki!

E-mail

Turn on Javascript!

Telefon és fax

+36205698880
(Tárcsázáshoz érintse meg!)

Cím és térkép

Intézmény neve: Danu Jóga Központ
Órák helye: 6000 Kecskemét, Szövetség tér 4.
(Navigáció indításához érintse meg!)