Zebegény, Isten tenyerén! - elvonulás a Duna-kanyarban

Tanfolyam/workshop
2024. július 11. csütörtök estétől 14-ig, vasárnapig
Zebegény Naptanya

Egyensúlyban a tűzzel - Zebegény, Isten tenyerén!
A nyári melegben egy eldugott, hűsítő kis édenkert a Naptanya, az erdő és a hegy ölelésében, pár percre a Duna folyamától.
Táborunkban két ősi medicinához kapcsolódunk: az egyik a kínai gyógyászat csikung gyakorlatai, a másik, az őseink újjászületés szertartása, a cserga, izzasztókunyhó szerhez.
Sokszor elveszünk a polaritásokban, tűz/víz, fény/árnyék, férfias/nőies, erő/erőtlenség. Amikor észrevesszük, hogy egyik sem létezne a másik nélkül, értelmet és értéket adunk a dualitás felett, a teljességnek!
Az izzasztókunyhó szertartás alapja a két primér energia, az égi (férfi), és a földi (női) energia együttes megélése, egyesítése. Megélni a dualitás feloldódásában a teljességet. Megtisztulni, és megtisztítani kapcsolódásunkat önmagunkkal, a világgal, és kibontani azt a potenciált, ami valójában velünk jött ebbe a világba, bennünk van, általunk tud kibomlani, és vezetni hivatott.
A víz, a tűz, a föld és a kövek ereje hozzásegít, hogy egyesüljünk a természet végtelen egységével és megtaláljuk helyünket a világban.
A kunyhó (Földanya méhe) jelképezi az anyaméhet, a vajúdást, a születést. A kunyhóban eltöltött 2 óra szentsége nagyon sok testi, lelki fájdalomtól szabadít meg, segíti a régi helyén az új megszületését és erősödését bennünk.
Az izzasztókunyhó az egyik legerősebb tisztító szer, mind testi, mind lelki-szellemi síkon. A kunyhó egy ősi rituálé temploma, amely a megtisztulás szimbóluma a természeti népeknél.
A kunyhó melegét a tűzben felizzó kövek adják, melyekre gyantákat, gyógynövények szór a kunyhó vezetője. A kövekre tiszta víz, vagy illóolajokkal, gyógynövényes főzetekkel készített víz kerül, a gőzfürdőben mantrák, énekek és a csend kísérik a szertartást. Több körön át kerülnek újabb és újabb kövek a kunyhóba, így haladunk előre megújulási, megtisztulás, újjászületési folyamatunkban.
Valószínűleg őseink is használták az izzasztó kunyhót, de sajnos, hazánkban az 1000 éves kereszténység eltüntette a nyomok nagy részét. Az inkvizítorok által leírt táltos perekben találunk róluk említést, mint a táltosok által használt egyik gyógyító technikáról. A ma alkalmazott kunyhó szertartásaink menetét a síksági indiánoktól hozták vissza tanítóink, hiszen náluk maradt fenn az apáról-fiúra, mesterről-tanítványra hagyományozott tudás.
A szertartás hatására sokan transzélményekről, transzcendens belső utazásokról számolnak be.
Testi és szellemi szinten kiizzadjuk magunkból az ártalmas energiákat. Nagyon jól lehet a kunyhót méregtelenítésre, fogyasztásra, vagy teljes felfrissülés elérésére használni.
A kunyhózásra felkészülünk testileg lelkileg, különböző gyakorlatokkal és feladatokkal. Az izzasztókunyhó szertartást Benkő Ildikó vezeti, aki a szertartás vezetésére feljogosító tudását Fehérholló Öskü Karabaksa tanítótól kapta.
Amikor valami újra indul, újjászületik bennünk, azt nevelni, figyelni és erősíteni kell. Ebben segítenek a kínai energiagyógyászat csikung gyakorlatai, az ősilégzések, és a közös meditációk. Hogy mindaz, ami újjászületett bennünk, az tudjon elkezdeni élni és virulni a hétköznapokban! Hiszen nem azért jövünk, hogy egy világtól elzárt helyen, az Isten tenyerén megélt élményeink pillanatnyi felvillanások legyenek, hanem azok tudjanak belefolyni, kézzel foghatóvá, és láthatóvá válni az elvonulást követő hétköznapjaink nemes egyszerűségében.
Mindezt szolgálják majd a séták, túrák, csikung és légzőgyakorlatok, a vízparti gyakorlások, és a jurtaban töltött idők, meditációk.
Szállásunk a csodás Naptanyán lesz, a hegyoldalon, erdő mélyén, 4 ágyas faházakban, szobákban, és a jurtában is lehet aludni.
Minden nap ízletes, hús/tej/ glutén mentes bográcsos meleg ételünk fogyasztunk, ami frissen készül! A többi étkezésről mi magunk gondoskodunk, igényeink szerint.
Hűtőkben és egy kis pincében is tárolhatjuk a magunkkal hozott elemózsiát.
Tábort vezetik:
Benkő Ildikó AMM terapeuta, légzéstréner és jóga oktató, Baksa
Horváth Zsolt AMM terapeuta, légzéstréner, csikung és jóga oktató
Mit kell hoznod magaddal?
A kunyhóhoz hozz magaddal: természetes anyagból készült pólót, ruhát, vagy kendőt (lehetőleg pamutból), törölközőt (kisebbet is, amibe az arcodat törlöd a kunyhóban) papucsot , sok vizet, esetleg szőlőcukor tablettát, gyógynövényes teát.
Ha van csörgőd, dobod, ne hagyd otthon! Kényelmes ruhát és cipőt a túrákhoz, csikung gyakorláshoz.
A kunyhó után a bőség asztalára hozz magaddal egy kis gyümölcsöt, vagy zöldséget, egyszerű ételt, amit szívesen megosztanál másokkal is.
Nőtársaimtól kérem, hogy hozzatok magatokkal hosszú szoknyát, vagy kendőt, amit a derakad köré tudsz tekerni.
Érkezés:
2024. július 11. csütörtökön este 18 óra, tábor zárása július 14. vasárnap 15 óra
Helyszín: Zebegény, Naptanya
Tábor teljes költsége 69.000 Ft, mely magában foglalja a Naptanyán eltöltött 3 éjszakát, a meleg étkezéseket, az izzasztókunyhó szertartást, a csikung, légzés foglalkozásokat, és azokat a kreativ, kézzel fogható dolgokat, amit készítünk.
Jelentkezésed a foglalási díjjal (25.000 Ft) vagy a teljes összeg befizetésével válik véglegessé! Fizetheted 2 részletben is!
Jelentkezéshez a sziv-ter.hu oldalon, az elvonulások menüpontban tudsz:
https://www.sziv-ter.hu/elvonulasok
egyszerűen csak nyomd meg a lap alján lévő Jelentkezz az elvonulásra 2024. 07. 11-14. gombot! Ehhez majd regisztrációra lesz szükség az oldalon. Ha van gmail-es fiókod, az egyszerűség kedvéért használd a Google bejelentkezést.
Befizetni készpénzben a DANU Jóga központban Kecskeméten, a SZÍV-TÉR Jóga és Csikung Központban Békéscsabán lehetséges.
További információ kérhető:
Horváth Zsolttól a zsolte(kukac)gmail(pont)com címen, vagy
Benkő Ildikótól, a yoyoga.ildiko(kukac)gmail(pont)com címen,
illetve a +36 30 530 9783 (Zsolti) vagy +36 20 569 8880 (Ildi) telefonszámokon. 

Letöltés

Gondolatok

  • „A gerincnek sohasem szabad összegörnyednie, hanem az Önvalóba ell nyúlnia. Máskülönben elhalványul a benned lévő isteni fény.”
  • „Átalakulásunkhoz szükséges minden információ és lehetőség bennünk van.”

Kapcsolatfelvétel

(Köszönöm, hogy megvéd a levélszeméttől!)

A csillaggal(*) jelölt mezőket mindenképpen töltse ki!

E-mail

Turn on Javascript!

Telefon és fax

+36205698880
(Tárcsázáshoz érintse meg!)

Cím és térkép

Intézmény neve: Danu Jóga Központ
Órák helye: 6000 Kecskemét, Szövetség tér 4.
(Navigáció indításához érintse meg!)